Oppussingstrender i 2022

Oppussing er en investering i hjemmet ditt som sannsynligvis vil betale seg betydelig over årene. Avkastningen på investeringen er alltid bedre for de som er villige til å investere mer, men det kan være vanskelig å vite hvor du skal begynne. Derfor har vi satt sammen en liste over oppussingstrender for 2022 som du kanskje bør vurdere før du starter ditt neste oppussingsprosjekt:

  • Hjemmeautomatiseringssystemer
  • Solcellepaneler
  • Bruk av naturlig lys
  • Innovativt kjøkkendesign

1. Hjemmeautomatiseringssystemer – hus blir smartere med teknologibruk; denne trenden ser ut til å fortsette

Denne trenden har blitt drevet av den raske innovasjonen av teknologi, som har latt kostnadene for disse systemene falle, noe som gjør dem mer tilgjengelige for “vanlige nordmenn.” Ideen om at hjemmeautomatiseringssystemer kun er for teknologientusiaster blir raskt motbevist.

Hjemmeautomatiseringssystemer har raskt fått fart i markedet siden det ble introdusert for ikke så altfor lenge siden – med flere teknologiske fremskritt som kommer ut hver dag, er det bare et spørsmål om tid før disse systemene blir mainstream.

Selskaper som Google introduserer stadig ny teknologi – deriblant i form av Nest Hub – for å gjøre hjemmene smartere. Disse nye smarthusenhetene kan kobles til mobilen din og gjøre livet ditt enklere ved å automatisere hverdagslige oppgaver som å slå av lyset når du forlater huset.

Samtidig endrer smarthusløsninger måten folk lever på ved å gjøre huset deres mer sikkert, effektivt og komfortabelt. Smarthusenheter overvåker miljøet på forskjellige måter. Noen overvåker for røyk, andre oppdager vannlekkasjer. Disse smarte enhetene er flotte for å overvåke huset ditt når du ikke er der eller når du sover, men det finnes også en hel haug med andre muligheter og funksjoner som bare venter på å bli oppdaget.

2. Solcellepaneler – fortsetter trenden; flere tar hensyn til viktigheten av bærekraft, og begrenser sitt karbonavtrykk

Trenden med solcellepaneler ser ut til å stige med årene, etterhvert som at fokuset rundt miljøvennlighet blir større og større. Økende bevissthet om bærekraft, og en økning i energimangel, er viktige faktorer som er med på å styre denne stadig økende interessen for solcellepaneler.

En viktig effekt av trenden er at den reduserer antallet fossile brenselanlegg som bygges hvert år, noe som bidrar til å redusere den globale oppvarmingen. Solcellepaneler er også mer effektive enn fossile brenselanlegg fordi de baserer seg på energi som kan fornyes. Mens fossilt brennstoff kan brukes bare én eller noen få ganger, kan solenergi brukes så lenge vi lever, mest sannsynlig i flere tusen generasjoner fremover.

Så må vi jo heller ikke glemme den kanskje viktigste fordelen av solcellepaneler (og det motivet som mest trolig driver de fleste): gratis strøm!

3. Bruk av naturlig lys – miljøvennlige materialer blir tatt inn i nye byggeprosjekter som vil ha vinduer som slipper inn naturlig lys

Klimafokuset finner ikke bare sted i enkeltpersoner sine hjem, derimot; bedrifter er også interessert i å minske sitt avtrykk på miljøet. I denne sammenheng kan naturlig lys spille en rolle ved at det senker behovet for strømbruk.

Bruk av naturlig lys er viktig for bygninger som er designet for å være miljøvennlige. På denne måten kan de dra nytte av det naturlige lyset som er tilgjengelig. Samtidig må materialene som brukes i nybygg også være miljøvennlige.

4. Innovativt kjøkkendesign – kjøkken blir mer et fokuspunkt for huseiere som leter etter innovative design

Det er mange hensyn når det gjelder å designe et innovativt kjøkken. Du må ta hensyn til størrelsen på kjøkkenet ditt, og planløsningen – enten det er tradisjonelt eller mer moderne. Dette er enklere enn noen gang før med apper og programmer som gjør det mulig å planlegge hvordan man vil at kjøkkenet skal se ut, lenge før man kjøper materialer eller påbegynner oppussingen.