Pusse opp kontor før kontorflytting

Pusse opp kontor før kontorflytting – en enkel guide

Rett før bedriften din flytter inn i nye lokaler, kan det være lurt å pusse opp kontor, da dette vil tilføre den nye plassen din kreative visjon, gi deg en sjanse til å reflektere selskapets verdier i det nye designet og layouten (f.eks. åpne rom eller private kontorer), samt sende en klar melding til dine kunder og partnere om hva selskapet handler om. 

Mens du grubler over dette, vit at å flytte og pusse opp kontor må planlegges nøye og krever kompetente og erfarne flyttere og designere slik at ingenting blir gjort halvveis, og at designet utføres best mulig.

For å sikre dette gir vi deg en sjekkliste nedenfor:

1) Hva er budsjettet ditt?

Dette er det aller første spørsmålet du bør stille deg selv før du setter deg ned med designer-teamet ditt. Hvor mye er du villig til å betale for å pusse opp kontor? Husk også at det ofte er noen skjulte kostnader. For å forutse dette, legg bare til 5-10 % til det opprinnelige budsjettet, og du vil få en omtrentlig sum penger som kreves.

2) Rådfør deg med de ansatte

Uansett hva dine ambisjoner måtte være, så er det de ansatte som kommer 5 dager i uken inn på kontoret og tilbringer mesteparten av dagen der. Et komfortabelt kontormiljø kan øke teamets produktivitet, så ikke nøl med å investere i deres behov. Spør dem hva de trenger og ønsker å se i det nyoppussede kontoret. Dette vil endre måten du planlegger kontorlokalene på, og kan føre til at du revurderer det opprinnelige budsjettet. Du kan bli overrasket over at noen ansatte heller vil se at du bruker mer på ergonomisk kontorstol og skrivebord i stedet for på noen fancy lys.

3) Før det inn i kalenderen

Ta en titt på bedriftens arbeidskalender og finn ut når det er den beste tiden å pusse opp kontor og deretter flytte inn. I følge Majoren Flytt som driver kontorflytting i Oslo er sommeren vanligvis et godt tidspunkt for de fleste, så du kan planlegge flyttingen til da for å unngå stresset og bryet med å prøve å holde folk i jobb samtidig som prosessen foregår. Naturligvis vil kontoroppussing komme på forhånd. 

Dette er noen av de viktigste punktene du bør vurdere før du pusser opp og flytter kontorene. Lykke til!